Olivier Deboel

Tel.: 03/636 07 89
info@dehuisartsenpraktijk.be

Titel: Psycholoog
Diploma: Gezondheidspsychologie
Bijkomende relevante opleidingen:

*Tabakologie en rookstopbegeleiding (VRGT).

*CBT-I (BASS)


Aard van zorgen en doelgroep: Specialisatie slapeloosheid en rookstopbegeleiding

Insomnia of slapeloosheid: U valt heel moeilijk in slaap en/of wordt vaak in het midden van de nacht of vroeg in de ochtend wakker. Insomnia gaat vaak overdag gepaard met vermoeidheid, irritatie, hoofdpijn en concentratiestoornissen. Door spanning of emoties is iedereen wel eens slapeloos, maar dat is een probleem van voorbijgaande aard. Als uw slapeloosheid weken of maanden aansleept, lijdt u aan chronische insomnia. Dit probleem vraagt een verdere aanpak.

Rookstopbegeleiding: rokers hebben dikwijls verschillende pogingen nodig vooraleer een definitieve rookstop lukt.

Links naar websites over deze topics:

www.compsy.be

www.vrgt.be

www.tabakstop.be

Raadpleging
:
Vrijdagvoormiddag

Aanpak:

Insomnia of slapeloosheid: tijdens een eerste gesprek wordt bekeken of u aan insomnia lijdt. Indien dit zo is wordt een behandelingstraject voorgesteld van een 7-tal sessies waarbij we samen uw slaaparchitectuur analyseren en bijsturen op basis van een slaaprestrictie-principe. Slapen moet opnieuw iets evident worden waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. In samenwerking met uw huisarts kan slaapmediatie worden afgebouwd mocht u die nemen. Onderzoek wijst uit dat 80% van de patiënten gebaat is met deze aanpak.

Rookstopbegeleiding: In een eerste gesprek wordt samen met u bekeken welke rookstoppogingen u al achter de rug hebt. We spreken een behandeltraject af met in de eerste 3 maand een 3 tal afspraken, en op 6 en 12 maand nog een vervolgafspraak. Er gaat veel aandacht naar motivatie en hervalpreventie. Uit onderzoek weten we dat de combinatie van ondersteuning door een tabakoloog gecombineerd met medicamenteuze hulpmiddelen dit de beste kans biedt op een definitieve rookstop.

Kostprijs :

Insomnia of slapeloosheid: 65 euro/uur

Tabakologie: uw mutualiteit komt tussen, u betaalt enkel het remgeld, afhankelijk van uw terugbetalingsstatuut: